diumenge, 26 de febrer de 2012

Reinventant el fotoperiodisme
"Aquesta és una professió molt individual , tothom va a la seva." Aquestes són algunes de les frases que es podien sentir en el documental de Roger Lleixà, una sola entrevista feta a partir de catorze entrevistes a reputats professionals, segons paraules del seu autor. Fotògrafs com ara Tino Soriano, Llibert Teixidor, David Airob, Conxi Molons entre d´altres explicaven i argumentaven el present i el futur de la professió.
Ahir a la nit unes 6o persones, molts d´ells amics de l´autor, també molts aficionats a la fotografia, i joves estudiants de periodisme es varen donar cita a la Cate per veure l´estrena a Figueres d´aquest magnífic documental de Roger Lleixà. Fa només dues setmanes aquest mateix documental es va estrenar al Col·legi de Periodistes de Barcelona, amb una gran assistència i ressò als mitjans.
.
   

Potser sí que el fotoperiodisme del dia a dia s´acaba o està en un procés de transformació. Actualment disposem de molt més canals i plataformes per publicar i explicar històries, val a dir que tothom porta una càmera a sobre, però una qüestió clau en què tots coincideixen, és que cal apostar per la qualitat. Els bons reportatges sempre existiran i s´apreciaran, independentment del seu suport.
Felicitem un cop més en Roger pel seu treball i sobretot per exposar a l´opinió pública la realitat del treball dels nostres fotoperiodistes.
.
   

Director, productor i realitzador: Roger Lleixà
Podeu veure el tràiler aquí
http://vimeo.com/30682679