dimarts, 23 d’octubre de 2012

FotoTest

Robin Townsend

FOTO: Toni Vilches
 
POTS presentar-te?

Soc Robin Townsend Pi-Sunyer, fotògraf i historiador. Nascut a U.S.A. de pare nord americà i mare jonquerenca. La historia es la eina que mes m’ha ajudat a entendre a fer les meves fotografies durant tots aquest anys.

En el terme clàssic americà soc a "Documentary Photographer"


QUAN vas decidir que aquesta seria la teva feina?

Es difícil perquè hi moments mes optimistes altres menys, però crec que els 18 anys intuïa que un dia seria fotògraf. Des de aquella edat sempre portava la meva màquina a sobre.


QUE esperes de les teves fotografies?

Primer que m’agardin i que segueixin unes pautes com son  la ortografia, gramàtica i sintaxi en l’escritura. Encara que les regles sempre existeixen per trencar-les. Que documentin de forma clara el que estic fotografiant.

De totes formes durant els anys he anat deixant de banda un documentalisme formal i he adoptat una actitud mes expressionista.


TENS actualment algun projecte pendent de desenvolupar?

Estic treballant des de fa un parell d’anys de forma molt lenta però constant en un tema relacionat amb actituds de modernitat i la seva relació amb el mon clàssic, tant deixat a banda avui, i que com historiador es el que mes m’interessa des de fa anys. Els meus passejos per Empúries o Ullastret i els viatges a Grècia, Itàlia i el Mediterrani son relacionats amb això. Es llarg i no crec que vegi la llum en bastant temps.


QUINA imatge t'ha impactat recentment?

Es difícil, estem constantment bombardejats per imatges. Peró, com apassionat del programa de l’espai des de petit, les fotografies del Space Shuttle “Endeavour” volant sobre els carrers de  Los Angeles, Califòrnia m’han impresionat. Després m’ha impresionat una fotografia de l’agencia de noticies “Xinhua” del president xinès, Hu Jintao, passant revista el mes passat, setembre 2012, a la guardia d’honor sobre el portaavions “Liaoning”. Em va xocar el colors, la perfecte coreografia i el seu classicisme imponent. Era una mescla de una escena d’opera i una fotografia de Martin Parr de Magnum.


QUIN consell pràctic ens dones abans de disparar una fotografia?

Si tens un mínim de domini de tècnica concentra-te en que tot estigui en el seu lloc, t’has de anticipar als aconteixaments i dispara el menys possible.


CAP on creus que haur‡ evolucionat la fotografia l'any 2032?

Tot va tant que ràpid realment no ho se. De veritat. A part de llegir historia pura i dura i altre literatura, m’agrada molt la ciència ficció per esvaïr-me i això em fa pensar que poder tindrem la possibilitat de tenir una màquina implantada en els ulls... qui sap.

Per a més informació: www.robintownsend.com