dilluns, 28 d’octubre de 2013

Xerrada de Calle 35


Street Photography, fotografia de carrer

 


 
Aquest passat divendres Jordi Beltri, Mingo Venero i Marcelo Caballero integrants del col·lectiu de fotògrafs barceloní Calle 35 varen fer una xerrada fotogràfica magistral a la Cate, en un acte organitzat per Diafragma Figueres. 
Aquests fotògrafs són autèntics especialistes en Street Photography, fotografia documental  o també coneguda com a fotografia de carrer, tal li fa com l’anomenem, el que si sabem és que es tracta d’una fotografia directa i sobretot molt espontània amb una mirada molt personal de la persona que fa la foto. 
Un públic molt atent i nombrós per tractar-se d’una tarda de  dissabte amb derbi futbolístic, va gaudir del discurs personal de cadascun dels ponents de Calle 35.  Els fotògrafs varen donar  trucs i consells als assistents , i no varen deixar d’insistir que per obtenir bones imatges  cal  practicar, practicar i sobretot  exercitar-se per intentar fer les fotos mentalment abans de clicar el disparador de la càmera. 
Per acabar l’acte es varen passar uns vídeos amb treball fotogràfics,  el primer vídeo  "Colores Humanos" del fotògraf argentí Marcelo Caballero amb imatges de diferents ciutats del món. L’altre vídeo projectat va ser el treball de Luís Camacho. Un vídeo amb fotografies i sons de la Gran Via madrilenya. Aquest vídeo era inèdit per a tots els fotògrafs  presents a la xerrada,  tot just feia una setmana que s’havia estrenat en primícia al prestigiós festival fotogràfic         d’Albarracín.