dimecres, 19 de febrer de 2014

FotoTest

Marc Sanye
POTS presentar-te?

-Sóc en Marc Sanye, de Calledetenes, tinc 37 anys, i sóc fotoperiodista al diari EL9NOU de Osona i el Ripollès a part de freelance en diferents projectes.

QUAN vas decidir que aquesta seria la teva feina?

-De petit ja m’agradava molt la fotografia antiga que m’ensenyava el meu avi, i l’any 98 vaig començar estudiar fotografia a Vic per després al 2000 començar fotoperiodisme a l’IEFC, i assaig fotogràfic en zones conflictives.

QUE esperes de les teves fotografies?

-Que m’ensenyin a mi i a la gent que les vulgui veure les realitats que ens envolten, les històries que tenim al costat de casa i que a vegades ens passen per alt.

TENS actualment algun projecte pendent de desenvolupar?

-Acabo de començar un projecte per fotografiar la comunitat xinesa que hi ha a Vic. Aquest projecte formarà part tant del que presento aquí SUNDAY SIKH, com del que he acabat fa poc sobre la comunitat ghanesa.

QUINA imatge t'ha impactat recentment?

-El fet d’haver estat al mont gurugú, la muntanya on esperant els subsaharians per creuar a Melilla, son aquestes les imatges que més m’impacten. Per exemple les de Pedro Armestre, o Blasco de Avellaneda

QUINS fotògrafs i quins treballs admires?

-M’agrada molt com a fotògraf Manu Brabo, bernat armangué,miquel dewever entre molts d’altres clar... i un treball que em va agradar força es bye bye kabul de Guillermo Cervera.

QUIN consell pràctic ens dones abans de disparar una fotografia?

-Obtenir informació sobre el que estàs fotografiant crec que és bàsic, i la confiança que puguis fer amb el que fotografies pot ser molt important i notar-ho al resultat final.

CAP on creus que haurà evolucionat la fotografia l'any 2032?

-Cada vegada més s’està fusionant el vídeo amb la fotografia. Personalment no m’agrada que en un treball s’utilitzin les dues disciplines.

VOLS mostrar-nos i comentar una fotografia teva? 


-Comento una fotografia que em va costar molt de fer, en unes barraques de Melilla. Es tracta de immigrants marroquís que entren a Melilla però un cop dins són perseguits per la policia i s’han d’amagar. Aquestes persones poden estar així fins a anys esperant l’oportunitat de poder colar-se en un barco per travessar a la península. La fotografies esta feta a les barraques on s’amaguen, i tant l’entorn com l’expressió de la persona expliquen moltes coses.

Per a més informació: http://marcsanye.com/