dimarts, 7 d’octubre de 2014

FotoTest

Quim Curbet
POTS presentar-te?

Em dic Quim Curbet, sóc de Girona i actualment em dedico a l’edició.

QUAN vas decidir que aquesta seria la teva feina?

Ara ja no és la meva dedicació exclusiva, si bé mai no l’he deixat del tot. Entenc la fotografia com una manera de relacionar-me amb la realitat i ja des de molt jove vaig començar a intentar mirar-me el món a través del visor d’una càmera.

QUÈ esperes de les teves fotografies?


Espero que les meves fotografies, i també les fotografies d’altres, m’ajudin a comprendre la realitat que m’envolta, són un element imprescindible en el relat de la meva vida i en el relat de la vida en general.

TENS actualment algun projecte pendent de desenvolupar?

Actualment ja no desenvolupo projectes concrets, faig fotografies utilitàries que em serveixen per il·lustrar projectes concrets. Potser el que més s’assembla a un projecte a mitjà termini és la meva activitat a Instagram, on pretenc ser –modestament– estricte i rigorós en el tractament de les imatges.

QUINA imatge t'ha impactat recentment?

És difícil contestar aquesta pregunta perquè cada dia ens veiem bombardejats per imatges de tota mena, però una fotografia, crec jo, més enllà d’»impactar» el que ha de fer és emocionar i explicar d’una manera visual el que seria molt difícil de relatar d’altra manera.

QUINS fotògrafs i quins treballs admires?

Admiro el treball de molts fotògrafs, però sempre m’he sentit deutor de la mirada lúcida d’Henri Cartier-Bresson.

QUINES càmeres i òptiques fas servir habitualment?

No m’he casat mai amb un determinat tipus de càmera, utilitzo el que em sembla i el que puc en cada moment de la meva vida. Això sí, està clar que fa molt de temps que em vaig passar al digital. Qüestió essencial per un fotògraf, per mi, és màxima qualitat de la imatge a través d’una focal que s’assembli el més possible a la mirada humana.

QUIN consell pràctic ens dones abans de disparar una fotografia?

Hem d’aprendre a desenvolupar la mirada fotogràfica, s’ha de saber fotografiar sense càmera, la càmera és un instrument imprescindible, però només un instrument. Un consell més concret? Cal mirar enrere de tant en tant...

CAP on creus que haurà evolucionat la fotografia l'any 2032?

La fotografia l’any 2032 haurà de ser bàsicament el que entenem ara que és, perquè sinó ja no serà fotografia, altra cosa és que ens preguntem quin aspecte o com seran els instruments que utilitzi el fotògraf d’aquí vint anys.

VOLS mostrar-nos i comentar una fotografia teva?

Us mostraré una fotografia familiar d’autor desconegut, que comento, sense mostrar-la en el meu darrer llibre de proses poètiques.Per a més informació: http://www.ccgedicions.cat/