dijous, 21 de maig de 2015

FotoTest

Albert CuevasPOTS presentar-te?

Nascut l'any 1953 em considero un espectador de la Vida. Gràcies a la professió del meu pare, vaig tenir l’oportunitat d’entrar en el món fotogràfic a 11 anys. Un petit laboratori b/n dins d’un armari, em va proporcionar, moltes experiències personals i de tot tipus. Des de les hores, sóc conscient i amb més plenitud, em considero un espectador de la Vida.

QUAN vas decidir que aquesta seria la teva feina?

A l’edat d’uns 19 anys la meva afició als esports de muntanya en vàrem fer pensar que possiblement algun dia podria dedicar-me de ple al reportatge de Natura treballant per agències de prestigi, però vaig decidir fer un canvi professional i vaig passar de la metal·lúrgica a la banca fins a l’any 1986, més tard vaig muntar l’estudi dedicat exclusivament a la foto publicitària.

QUÈ esperes de les teves fotografies?

Pel que fa a la publicitat aconseguir aquella imatge de concepte, que sigui del tot funcional pel meu client, amb un toc d’atractiu i originalitat. Pel que fa a les imatges de galeria, m’agradaria crear emocions vinculades al nostre entorn natural reconec tant de forma conscient amb tot allò que ens pot beneficiar.

TENS actualment algun projecte pendent de desenvolupar?

Tot vibra i tot és freqüència, dins d’aquests paràmetres estic treballant amb el nombre auri o el de la Divina Proporció lligada a la progressió de Fibonacci, tenint en compte això, treballo a desenvolupar i donar a conèixer Zen-sations Arboreum, lligant imatges d’arbres, colors i cants harmònics i realment està crea'n força interès com a novetat en l'àmbit internacional tant en hotels com spas

QUINA imatge t'ha impactat recentment?

En aquest món dual i a la vegada incapaç de reaccionar envers als conflictes armats, socials o de signe emigratori, no hi ha per amí aquella única imatge que realment em pugui impactar, sinó que sempre i en el dia a dia, tenim imatges realment colpidores per a tothom. Passa que l’ésser humà, per norma evolutiva, té una tendència a enfortir els seus sentiments a les situacions negatives. En canvi, uns nens jugant i rient dins de qualsevol ambient de conflicte, podria ser aquella imatge que em podria impactar de forma positiva donant peu a veure tot plegat des d'un altre perspectiva més oberta de cara a crear camins plens de solucions per un futur més positiu. Però això no deixa de ser una utopia que no ven diaris ni crea audiència.

QUINS fotògrafs i quins treballs admires?

Sóc admirador de Sebastiao Salgado i les seves magnífiques imatges en b/n o els treballs molt ben realitzats, i també de Chema Madoz, fan considerar-los com grans poetes visuals dels nostres dies

QUINES càmeres i òptiques fas servir habitualment?

A l’estudi treballo amb una Contax 6x4,5 amb una gama d’objectius de focal fitxa Carl Zeiss molt lluminosos i d’excel·lent qualitat. El respatller Phase One P25 em proporciona imatges d’alta resolució, imprescindibles per tomes de cosmètica o reproduccions d’obres d’art. Quant vaig de passeig, tinc una Sony Alpha 700A amiga de fa temps, però que funciona la mar de bé.

QUIN consell pràctic ens dones abans de disparar una fotografia?

Segons quin tipus de fotografies volem realitzar. Si és de paisatge ser molt matiners, si estem fem reportatge per premsa o documental ser intuïtius, si treballem el retrat a l’estudi, crear primer una ambient de confiança i bon rotllo, si fem foto per a publicitat, fer un previ estudi de llums, posicionament, òptiques i mentalment fer la postproducció per tenir una idea del resultat final.

CAP on creus que haurà evolucionat la fotografia l'any 2032?

Si mirem un xic enrere em passat de treballar en placa EKTA 13x18 a les sofisticades càmeres digitals d’avui en dia amb tot allò que comporta l’edició o postproducció. Penso que la tecnologia de la imatge en un futur estarà, com ha estat sempre dividida amb dos grans grups, professional i personal. A escala professional en estudi, podrem treballar directament en 3D amb Cromakeys lligat tot perfectament amb les imatges en moviment. Els reportatges podran fer-se amb micro càmeres o amb mòbils d’alta resolució. En l'àmbit personal, els mòbils seran els protagonistes del dia a dia. Amb aquesta super tecnologia, sempre caldrà aquell instint fotogràfic i creatiu per realitzar aquelles imatges fora dels estàndards establerts creant un efecte diferencial sempre valorat.

VOLS mostrar-nos i comentar una fotografia teva? 


A la xerrada del pròxim dia 29 comentaré amb imatges com vaig realitzar aquest treball artesanal de farà uns quants anys realitzat amb diapo i amb un equip molt elemental.