divendres, 12 de febrer de 2016

Foto Test

Xavier Arnau


POTS presentar-te?

Hola sóc en Xavier Arnau, fotògraf comercial treballant majoritàriament a l’industria del Stock des de fa 10 anys exclusivament per l’empresa Istock i Getty Images. Sempre m'ha agradat la fotografia de viatge i paisatge però des de fa uns quants anys em dedico a fotografiar més lifestyle.

També compagino la feina de fotògraf amb la feina d’editor per Istockphoto però amb no gaire temps ara mateix.

QUAN vas decidir que aquesta seria la teva feina?

Sempre he estat un gran aficionat a la fotografia però va ser ara fa 11 anys que vaig començar aquesta feina tot i que els primers 4 anys va ser amb combinació amb la construcció, ja que tenia una empresa petita que havia seguit després de treballar amb el meu pare i que després que ell es jubilés vaig seguir uns quants anys més fins al 2009, quan vaig decidir dedicar-m’hi plenament i deixar la construcció definitivament.

QUÈ esperes de les teves fotografies?
 
Sobretot que agradin a la gent i als clients, i creguin que en poden fer un bon ús comercial.

TENS actualment algun projecte pendent de desenvolupar?

Realment ara mateix estic produint moltíssim a altres països on l’empresa Getty Images té poc contingut o molta demanda comercialment, l’any passat vaig estar produint a Londres, Istanbul, Tòquio, Dubai i Sydney i sobretot a Barcelona, fent tot tipus de lifestyle des de famílies aborígens Australianes i dels Emirats Àrabs a un col·legi de nens a Japó. Però sí que m’agradaria retornar a fer més fotografia de paisatge i viatge en general, ja que porto un parell d’anys que per un cosa o altre ho he deixat un pèl de banda.

QUINA imatge t'ha impactat recentment?


Uf! és molt difícil de dir, ja que són moltes les que rebem actualment dia a dia amb totes les xarxes socials, però per posar-ne una diria una d’en David Ramos de San Fermin de l’any passat.


QUINS fotògrafs i quins treballs admires?

Bé, actualment estic fascinat amb tot el que fa en David Ramos que també és un fotògraf que treballa com a més proper en Forest Woodward que és un noi Amèrica que está fent una feina impressionat a la part comercial. Evidentment també no falten fotògrafs com l’Steve McCurry que és un referent per a molts fotògrafs de viatge d’aquests últims anys i l’anglès Don McCullin amb totes la seva obra de fotografies de guerra.

QUINES càmeres i òptiques fas servir habitualment?


Principalment treballo amb una Canon 5D mark III i ara estic provant la Canon 5Ds R, les òptiques per les feines de lifestyle i retrats faig servir tres lens fixes com e Canon EF 35mm f/1.4L USM 35 mm, Canon EF 50mm f/1.8 II i el Canon 85mm f/1.2 L i ja llavors per paisatge el Canon EF 16-35mm f/4L, Canon EF 24-105mm f/4L i el Canon EF 70-200mm f/2.8L.

QUIN consell pràctic ens dones abans de disparar una fotografia?


Sobretot compondre molt bé la foto i que aquesta et porti la mirada al missatge que vols transmetre, i també el mes important donar-li el teu estil propi a ella.

CAP on creus que haurà evolucionat la fotografia l'any 2032?


Difícil de dir però el que sí que ser es que serà mes accessible per tothom, bé ja ho és ara mateix però espera uns anys i amb el mòbils es podran fer fotos amb una qualitat res envejable a una càmera reflex.

VOLS mostrar-nos i comentar una fotografia teva?


Dos retrats de l’Índia que vaig fer la segona vegada que vaig estar-hi coincidint amb el Holi.

Hi poso aquest dos retrats perquè crec que és un lloc molt especial per fotografiar i perquè cada retrat fet allà té alguna cosa especial ja que la gent es molt expressiva.


Per a més informació: www.xavierarnau.com