dilluns, 21 de març de 2016

Xerrada Xavier Arnau

El passat divendres dia 11 d'abril el fotògraf Xavier Arnau va fer una xerrada fotogràfica convidat per Diafragma Figueres a La Cate com ja es habitual d’ençà 5 anys. Xavier Arnau va parlar de la seva feina i sobretot de la seva experiència com a fotògraf de banc d'imatges, ell es fotògraf col·laborador de Getty images.


Entre molts temes va presentar alguns projectes personals com ara un que va fer amb televisions velles quan es varen canviar per les més modernes de plasma "Encara recordo la cara de sorpresa d'alguns veïns del poble de Fortià, lloc on resideixo, quan em veien passar amunt i avall carregat amb els televisors".


Un dels plats forts de la nit, va ser quan Xavier Arnau va parlar dels seus viatges, tot i la seva timidesa, es va posar el nombrós públic a la butxaca, Austràlia, Estats Units, Islàndia, Maymar, varen ser els països que ens va mostrar. Lluny de pensar amb un viatge idíl·lic Arnau ens va explicar com aprofitava les hores de millor llum, a la sortida i la posta del sol, la resta treballant amb l'ordinador, bolcant les fotografies en discs durs externs i buscar bons emplaçaments fotogràfics. Algunes vegades, com per exemple a Doha, als Emirats Àrabs, puja a les teulades dels hotels, on normalment hi ha bars amb piscina fingeix voler ser un client per poder fer panoràmiques i vídeo amb la tècnica del time lapse.


Arnau també va confessar la bona companyonia que hi ha entre els fotògrafs d'estoc, molts es coneixen i s'ajuden en les diferents produccions arreu de món, pel que es veu no hi ha tan d'ego com en altres facetes de la professió.


Ell com a bon freelance, busca i i treballa sempre nous temes que creu podran interessar a la seva agència, a vegades amb més fortuna que d'altres. Les fotografies de Xavier Arnau han estat publicades en nombrosos libres i anuncis, alguna com una on apareix ell d'esquena en els camps de l'Empordà ha estat comprada i feta servir més de mil cinc-centes vegades. Visa, Dell o National Geographic han fet servir les fotos de Xavier Arnau per elaborar els seus anuncis i les seves campanyes.


La xerrada va acabar amb un torn de precs i preguntes on el públic va poder preguntar per temes més concrets, com ara l'equip que utilitza el fotògrafs i preguntes relacionades amb els drets i la propietat de les imatges.


Sens dubte, la de Xavier Arnau va ser una altra gran xerrada que em tingut el goig de poder organitzar, gaudir i oferir des de Diafragma Figueres.


Moltes gràcies a tots els assistents, al fotògraf Xavier Arnau per descomptat i us esperem a les properes propostes.