dimarts, 23 de maig de 2017

Xerrada Jordi Mestre


El fotògraf Jordi Mestre va oferir una magnífica conferència repassant per primer cop la seva trajectòria personal sencera.

Jordi Mestre va treballar en la primera etapa del diari El Periódico, també va treballar pel diari Avui. Els assistents varem poder gaudir d’unes imatges de Barcelona i Girona dels anys setanta en blanc i negre. Aquestes imatges són un retrat sociològic del passat d’aquest país. Mestre també va mostrar molts dels seus retrats a personalitats, cantants i actors que feia per a revistes de tirada nacional.


Un altre dels blocs que Mestre va explicar va ser la fotografia de temàtica arqueològica, amb reportatges de jaciments arreu de món. Una de les seves fotos d’Atapuerca va ser portada de la revista Nature. 


La xerrada va concloure amb una de les passions de Jordi Mestre, la restauració i conservació de fotografies antigues i negatius, matèria de la ell és un autèntic especialista, amb varis llibres i articles publicats sobre el tema.

Com varen poder comprovar els assistents, Jordi Mestre, és un fotògraf molt complert, “un fotògraf de raça” com ell mateix li agrada definir-se. Però el que de veritat, ens va demostrar ahir vespre Jordi Mestre, és que malgrat els seus alts coneixements de tots els processos de la fotografia, en Jordi és també una persona molt planera i accessible.