dimarts, 27 de febrer de 2018

Xerrada Omplim Brussel·les 2017
Els fotògrafs Joan Castro i Jack Gou varen impartir la xerrada “Omplim Brussel.les” a La cate de Figueres. L’acte es va dividir en dos blocs diferenciats , on els dos fotoperiodistes varen mostrar els seus treballs, amb imatges impactants de tots aquests anys del procés polític català. 


En l’acte es varen mostrar fotografies de totes les Diades, i nombroses manifestacions ciutadanes a diferents indrets de Catalunya. Un moment destacat, de la xerrada va ser quan es varen recordar les votacions de l’1 d’octubre, amb fotografies molt dures on es reflexava l’intervenció de les forces de seguretat de l’estat a les seus dels col.legis electorals.

La projecció d’uns vídeos, enregistrant la feina dels fotoperiodistes al llarg dels dies d’esdeveniments massius, va posar de manifest la dificultat que tenen els fotoperiodistes per poder moure’s per captar i buscar bones imatges.

Es fàcil pensar que fotografies d’aquests actes no són massa importants, donat que, que tots les tenim a la nostra memòria per què són fets molt recents. Alhora , gràcies a les noves tecnologies, tothom les pot veure fàcilment, (fotografies semblants) penjades pels mateixos participants a les xarxes socials, doncs res més lluny de la realitat, aquestes fotografies, i treballs de gran qualitat, com el projecte Tossudament de l’agencia Iconna són ja, un document gràfic que deixa un testimoni per al futur, dels fets històrics que estan passant al nostre país.

L’acte va aplegar un nombrós public, entre els assistents hi havia fotògrafs professionals, aficionats a la fotografia així com molta gent vinculada amb les entitats sobiranistes.