dimecres, 16 d’octubre de 2019

Foto Test

Artemi BellésPOTS presentar-te?

Em dic Artemi Bellés Giner. Vaig nèixer l’any 1940, “fill de la mala llet de la guerra” a Barcelona i des de fa uns quants anys, visc en terres gironines, “pasturant per guanyar-me les garrofes” . Actualment visc a l’Alt Empordà concretament a Espolla, terra de vi I oli.

QUAN vas decidir que aquesta seria la teva feina?

L’any 1974, després d’haver treballat al costat d’un bon mestre, en Pere Pons, (desaparegut aquest mateix any) decidim crear l’estudi de fotografia JORDI POL/ARTEMI conjuntament amb el company Jordi Pol.

QUÈ esperes de les teves fotografies?

De les fetes professionalment, de moment m’han alimentat a mi i a la meva família. I de les que he fet i faig per lliure, de moment m’ho passo força bé.

TENS actualment algun projecte pendent de desenvolupar?


De moment escanejo la historia.

QUINA imatge t'ha impactat recentment?

La que avui (18/09) he compartit al meu Fb. La d’ un pobre infant supercarregat, quasi bé no se’l veu per la càrrega que arrossega.

QUINS fotògrafs i quins treballs admires?

Ansel Adams, Henri Cartier-Bresson, Edward Weston, Vivian Maier, William EugeneSmith, Alfred Stieglitz, Chema Madoz, segueixo...?

QUINES càmeres i òptiques fas servir habitualment?

No soc mitòman de marques. He fet servir la Super Technika V Linhof, Bronica i actualment la Nikon D200 i la FujifilmX100T.

QUIN consell pràctic ens dones abans de disparar una fotografia?

Primer, sentir emocionalment que l’has de fer i segon que les condicions, especiament la llum, siguin propicies. Sense la “llum” no hi ha fotografia.

CAP on creus que haurà evolucionat la fotografia l'any 2032?

No en tinc ni idea, però el que si que sé, és que sempre, en algun museu del món es podran admirar les imatges que els grans mestres en han deixat i ens deixaran.

VOLS mostrar-nos i comentar una fotografia teva?


Pot ser la del cartell. Imatge per la campanya de la firma PRIVATA d’Olot. Amb personatges reals. Basada en el mon rural, de la pesca i industrial.

Per a més informació:Artemi Bellés